Spänningshuvudvärk

Ibland känns det som om man har en för trång mössa.

Spänningshuvudvärk, eller huvudvärk av spänningstyp (HST) som den numera allt oftare kallas inom sjukvården, kan upplevas som ett åtstramande band över pannan eller hjässan, det kan även kännas som om något tryckte uppifrån. Ibland känns det som om man har en för trång mössa. Smärtan kan också sitta i tinningarna, nacken och käkarna. Spänningshuvudvärk kommer ofta i cykler och kan sitta i timmar till flera dygn. Den är ofarlig och sällan komplicerad. Huvudvärken kan tillta och avta under dygnet och blir ofta värre under dagen. Den utlöses vanligen av mental spänning, trötthet och stress.

Sjukgymnastiskbehandling som minskar den onormala muskelspänningen ger oftast en klar förbättring. På Bodymove lär du dig avspänningsteknik där metoden går ut på att dämpa den hyperaktiva neurala aktiviteten och att återställa kroppens egen avspänningsfunktion.

Sjukgymnasten gör vid första besökstillfället en individuell bedömning av varje enskild person för att senare lägga in individuella inslag i den i grunden standardiserade metoden.

Pris: Vi har vårdavtal med landstinget, vilket innebär att landstingets ordinarie priser gäller: 110 kr/tillfälle upp till 1 100 kr, därefter gäller frikort och du betalar därmed inget mer under 12 månader från första besöket. Har du varit hos vårdcentralen eller någon vårdenhet är detta även frikortsgrundande.

Remiss är inte nödvändigt.

Ring för tidsbokning: 018-69 60 08

KONTAKTA OSS